В Києві відкрито перший БЕЗКОШТОВНИЙ ДЛЯ БАТЬКІВ Центр "ЗАВТРА" з виявлення природних здібностей дітей

9 вересня в Солом’янському районі Києва відбулася подія, котру багатохто з присутніх на ній вважає епохальною.
 
В палаці культури «Росток (вул. Гарматна, 26/2) урочисто відкрили перший в столиці Центр з виявлення природних здібностей у дітей шкільного віку. Унікальність цього Центру в тому, що він створений виключно на благодійні кошти і є БЕЗКОШТОВНИМ ДЛЯ БАТЬКІВ. Центр було створено в рамках національної програми Всеукраїнського руху «ЗАВТРА». Тут працюють три висококваліфіковані психологи і директор (теж – вчений психолог). Тестування дітей проводиться за найсучаснішими методиками, розробленими Інститутом обдарованої дитини Академії педагогічних наук України, з яким тісно співпрацює Всеукраїнський фонд «ЗАВТРА».
 
Розпочалася ця подія з виступу Дитячого театру пісні «Світ Чудес».
 
А потім дзвінким дитячим голосом пролунали слова:
 
«Доброго дня, шановні гості. Мене звати Марія. Пісня «Стежинка» прозвучала невипадково – адже наші стежки зустрілися саме тут, на святі. Сьогодні дорослі приготували нам великий подарунок. Вони створили Центр під назвою «ЗАВТРА», у якому кожна дитина відкриє свій талант. Адже серед нас є видатні математики, оперні співаки, актори, зірки кіно. Ми віримо, що наші мрії здійсняться, і ми станемо справжніми майстрами своєї справи...»
 
Ці слова, дуже виразно і експресивно, промовила ведуча – а нею була 11-річна Маша МІРОШНИЧЕНКО, яка зі своєю роллю в цей вечір справилася блискуче.
 
Щирими оплесками вітали й інший дитячий колектив - Народний ансамбль сучасного танцю «Майстер-клас» (художній керівник – заслужений працівник культури України Ірина Анатоліївна КИСИЛЕНКО), який подарував гостям цього вечора справжній спектакль.
 
 
Потім Маша надала перше слово Олександру ЧУБАТЕНКУ – голові правління Всеукраїнського фонду «ЗАВТРА». Саме цей фонд був організатором створення Центру. А благодійну допомогу на оплату праці психологів (адже це серйозна робота, яка повинна оплачуватися) надав благодійний фонд Костянтина КОНДАКОВА.
 
Центр на Гарматній також допомагали створювати «АК «Росток», ТОВ «MTI», ТОВ «Практікер Україна», Київська регіональна дирекція «Райффайзен Банк Аваль», Асоціація Ротарі Клубів України, компанія «Фігаро-Кейтеринг», Солом’янська райдержадміністрація, Торговий дім «Інтерпласт», ПП «Норма-С».
 
На урочистій події виступало багато шанованих людей, небайдужих до майбутнього країни – в тому числі народні депутати Анатолій ГРИЦЕНКО та Олег КАНІВЕЦЬ. До речі, Олег Канівець тут був зовсім не випадково: майже рік тому в місті Стрий Львівської області за допомогою його фонду «Добре серце» був створений такий же Центр з виявлення здібностей школярів. Це був пілотний проект, який повністю себе виправдав: у Стрию на цей час вже протестовано більше 500 дітей.
 
Впевнено продовжуючи цей вечір-виставу, Маша Мірошниченко повідомила, що ідею створення Центрів «ЗАВТРА» підтримує Міністерство освіти і науки і надала слово людині, яка опікується усією позашкільною освітою в Україні - Аллі СЕРЕДНИЦЬКІЙ.
 
Зі словом підтримки виступив також заступник голови Солом’янської райдержадміністрації з питань культури і освіти Андріян РЕВ’ЮК.
 
«Я радо надаю слово директору видавництва «АДЕФ» Аллі Олегівні ІСТОМІНІЙ із вдячністю за підтримку Центру «ЗАВТРА», - продовжувала юна ведуча. – Шановна Алло Олегівно, ми любимо читати книжки, через них ми отримуємо знання. Ви їх друкуєте…»
 
Талант-Центр «ЗАВТРА» на Гарматній – це зразковий Центр: до кінця року планується створення таких об’єктів в усіх обласних центрах, а до кінця 2015 року – в кожному місті України. В цьому переконаний Олександр Чубатенко. Не менше він переконаний і в тому, що відкриття Центру «ЗАВТРА» - це епохальна подія. І, можливо, не тільки для України. Чому він так вважає?
 
Справа в тім, що рух «ЗАВТРА» не шукає талановитих дітей, як це роблять інші організації та благодійні фонди, а виходить з того, що ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ІСКРУ БОЖУ. Кожна дитина (кожна!) – талановита від природи. І сьогодні завдання дорослих – вчасно розгледіти цей талант і максимально його розвинути. Це єдиний шлях, який виведе нашу країну на передові позиції у світі. Наші діти докорінно змінять нашу країну. Але за умови, що ми змінимо своє ставлення до них, що ми закладемо в них інші цінності і орієнтири, головними з яких буде повага до інтелекту, до творчості і повна самореалізація кожної особистості. Наші діти будуть щасливими. Але не від того, що володіють речами, а від того, що творять їх. Від того, що максимально реалізують свої природні здібності –  на користь собі і суспільству. Якщо зараз стати на цей шлях – через 20 років Україна стане центром наукової, технологічної, соціо-культурної творчості – країною-взірцем для всього світу.
 
Цей шлях, як зазначив Чубатенко, якраз і починається з відкриття Центру «ЗАВТРА» на Гарматній.
 
Прес-центр «ЗАВТРА»