Майстер-Клас розпочав підготовку до благодійної мистецько-патріотичної акції "Живи, Україно".

 
Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!..
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.
 
До суду тебе не скують ланцюги,
І руки не скрутять ворожі:
Стоять твої вірні сини навкруги
З шаблями в руках на сторожі.
 
 (Олександр Олесь)
 
«Живи, Україно!..» –  ці слова видатного поета, написані майже століття тому, сьогодні, у часи важких випробувань, наповнюються особливим змістом.
 
«Живи, Україно» – такою є назва благодійної мистецько-патріотичної акції, яку готує наша Громадська Організація «Мистецтво Танцю» за підтримки волонтерського об’єднання «Мир і Ко», відомих українських митців та Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.
 
Наші мистецькі колективи нещодавно відзначили свої ювілеї: Народному ансамблю сучасного танцю «Майстер-Клас» виповнилося 15 років, шоу-балету "Кардинал" – 20. Всі ці роки ми виховували висококласних танцівників і хореографів, а насамперед – свідомих громадян, котрі прагнуть принести користь Україні, об'єднавши людей заради допомоги українським бійцям, їхнім сім’ям та вимушеним переселенцям.      
 
Юні учасники «Майстер-Класу» говорять: «Знаємо, що у нашій країні зараз війна. Але щасливе дитинство можливе лише в мирі. Ми мріємо про життя, де всі дружні та радісні. Це і хочемо виразити на сцені, щоб допомогти тим, хто зазнав лиха.»
 
У рамках акції «Живи, Україно» заплановані:
  • благодійний аукціон (кошти скеровуються для потреб АТО та на лікування бійців);
  • збір коштів та подарунків для дітей, які потерпають внаслідок гуманітарного лиха; 
  • мистецька акція за участі артистів "Майстер-Класу", балету "Кардинал", а також зірок української сцени;
  • пряма відео-трансляція (партнерські телеканали визначаються);
  • запис трансляції на DVD тощо.
 
Вже сьогодні розпочато підготовку до акції, котра відбудеться 25 квітня 2015 у Києві.  
Запрошуємо до співпраці всіх небайдужих! 
 
Довідка: Народний ансамбль сучасного танцю «Майстер-Клас» Центру культури «Святошин» є одним із успішних проектів Громадської Організації «Мистецтво Танцю». Хореографічний колектив щорічно бере участь у благодійних акціях, скерованих на допомогу дітям-інвалідам та найменш захищеним. На міжнародних фестивалях «Майстер-Клас» гідно представляє Україну, традиційно завойовуючи призові місця. Серед досягнень 2014 року – перше місце на всеукраїнському конкурсі сучасної хореографії «СУЗІР’Я МРІЙ» у Дніпропетровську та Золота медаль на третьому міжнародному мистецькому фестивалі-конкурсі “Перлини Європи” в місті Прага.
 
Контакти організаторів:
  • Керівник проекту – заслужений працівник культури України, президент ГО «Мистецтво танцю», Ірина Кисиленко. Тел.: +380 67 794 26 00
  • Режисер – заслужена артистка України Ірина Шинкарук.