Виступ у празькому фестивалі «Рearls of Europe» – під загрозою

21 березня київське консульство Чехії відмовило у наданні віз всім учасникам фестивалю "Перлини Європи". Тим самим міжнародний культурний проект "Україна – перлина Європи" опинився перед загрозою закриття. Тим не менше, юні артисти та їхні наставники, а також керівництво ГО "Мистецецтво Танцю" не скорилися і сприйняли заборону виступати на фестивалі, як виклик.

В той же день, 21 березня 2014 ми звернулися у МЗС із заявою і отримали підтримку з боку держави. На дипломатичносу рівні Україна-Чехія розпочато перемовини щодо якнайшвидшого врегулювання ситуації і усунення перешкод.

Вже в понеділок, 24 березня діти проведуть мистецьку дипломатичну акцію під чеським консульством. Просто неба вони влаштують прем'єрний показ хореографічних постановок і тим самим доведуть, що спражня мета поїздки у Чехію - мистецтво, а не те, що уявляють бюрократи. Співорганізатор поїздки, громадський діяч Віталій Манько, оголосив про акцію в соціальній мережі "Фейсбук". На подію запрошені провідні телеканали та всі небайдужі громадяни.