Благодійна акція "Світ у твоїх долонях" - 2014

3 грудня 2014 року в центрі культури "Святошин", з нагоди міжнародного дня інваліда та 20-річчя ГО "Церебрал" відбулася благодійна мистецька акція "Світ у твоїх долонях". 
 
Почесна місія – дарувати щастя дітям – випала співорганізаторам свята: ГО "Мистецтво танцю", ГО «Церебрал», Святошинській райадміністрації Києва. Меценати – Олександр Третьяков та Вікторія Муха – прикрасили свято гарними подарунками для дітей, які мають физичні вади.     
 
"Я – особлива дитина,
Я – янгол з одним крилом,
Боже творіння, людина,
Що бореться в світі зі злом.
В моєму серці багато
Віри, надії, тепла...
І лине мрія крилато,
І прагне любові душа…"
 
Ці пронинкливі слова розпочали свято, на початку якого відбулася прем'єра хореографічної композиції "Птахи" у виконанні народного ансамблю "Майстер-Клас". Тендітні фігурки дітей злітали у танці, ніби янголи, втілюючи найяскравіші мрії дітей, які позбавлені щастя вільно рухатися… 
 

 
Також на сцені були: голова ГО "Церебрал" І.С. Янчук, яка багато років опікується проблемами людей з обмеженими можливостями; голова Святошинської адміністрації Ілля Сагайдак; артисти та мистецькі колективи. Чудові виступи дітям-гостям свята подарували: ансамблі "Забава", "Соколята", солісти Злата Трусова, Вікторія Святогор, Оксана Мачача, Анна Миронова.
 
Майстер-Клас, зокрема, виступив із трьома композиціями. Окрім "Птахів", які відкрили свято, глядачі милувалися "Місячним вальсом" та "Вогнем і мечем"   
 
 
 
 
Чемпіони України з бальних танців Шемякін Микита та Венгеловська Олена виконали зворушливий танок "Румба".
 
 
Особливо тепло глядачі вітали аматорські колективи дітей-вихованців інтернатів. Хореографічна композиція "Україна" у виконанні танцювального гурту спеціалізованої школи-інтернату №16 розкрила страждання нашої батьківщини і перемогу добра над злом, миру – над війною. 
 
 
Слід зазначити, що акція "Світ у твоїх долонях" є доброю традицією для нас, адже ГО "Мистецтво Танцю" та ансамбль "Майстер-Клас" це роблять щорічно, і кожен раз бажання допомогти нужденним народжує творче натхнення.   
 
Цього разу свято вдалося попри те, що в Україні настали особливо буремні часи. Це вдалося попри війну та інші негаразди. А отже всі ті, хто не забуває про найбільш незахищених – по праву є янголами-охоронцями. За ними добро і майбутнє.  
 
Як пройшла акція, дивітся в наших фото- та відео-галереях.